søndag 20. februar 2011

Rusmidler – hvilke negative virkninger fører disse stoffene til?

Alkohol:
Hvis vi ser på en statestikk over drikkekulturen i Norge og ser på hvor mange som drikker og hvor hardt de drikker, er det ikke rart at statestikken for antall deprimerte øker. Det er bevist at alkohol fører til depresjon. Når en drikker senkes serotonin nivået og norepinephrine nivåene i hjernen. Disse stoffene er ”lykkestoffer” som gjør at man til vanlig føler seg frisk og normal. Disse stoffene finnes i anti-depresive medisiner og er lagt for at kroppen skal bygge opp disse stoffene igjen. Hvis en drikker regelmessig kan disse stoffene forsvinne helt og det tar ling tid for å kroppen å bygge opp stoffene til slik de var.

Røyk:

Det er som oftes slik at de som røyker har psykiske problemer. De røyker flest sigaretter og de som har størst problemer med å slutte. Forskere fra Bergen og London røper at tobakksfirma står bak skylden. Damer og unge mennesker sliter mer av angst og depresjon, og de mener dette har en sammenheng med tobakksfirma sin reklame.
http://www.psykiskelidelser.no/artikkelhasj.htm

Narkotika:

Narkotika har faktisk blitt brukt i eksprimenter for å helbrede mennesker med alvorlige traumer. I dette tilfellet – post traumatisk stresslidelse. Denne stresslidelsen kommer som en naturlig reaksjon etter en traumatisk hendelse. Eksempler: Krig, Naturkatastrofer, Tortur, Voldtekt, Alvorlige ulykker etc.
På 50- og 60 tallet ble det utført eksperimenter av LSD på krigsbarn og andre svake grupper av det norske militære og norske institusjoner.

kilder:

http://www.helsedirektoratet.no/psykiskhelse/fakta_om_psykisk_helse/rus_og_psykisk_helse/rusens_virkning_p__den_psykiske_helsen_80333

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar