søndag 20. februar 2011

Mat – ”du blir hva du spiser”

Vi har alle hørt hvor viktig det er å leve sunt og spise rikitg, men hvorfor er det virkelig så viktig som folk skal ha det til? Ifølge en britisk undersøkelse av Mental Health Foundation (MHF) kan riktig kost bedre den mentale helsen.
Mat er noe vi får i oss hver dag. Hver gang vi spiser noe, må maten gjennom en lang prosess før den til slutt ender opp som avfall. Vi må spise for å overleve, men det er for få som bryr seg om hva de putter i kroppen.

Vanlig mat som vi kjøper på daglivarer, kalles for konvensjonell mat. Maten vår gjennomgår en lang prosess hvor den sprøytes og tilsettes e-stoffer (og i noen land blir maten genmodifisert og strålt). Faren er at vi ikke har nok kunnskap om disse stoffene. Det er som om denne generasjonen blir testet ut for e-stoffer, for å se hvilken effekt det har på kroppen og psyken. Det er ikke greit å vite hva denne maten gjør med oss, når man tenker på hvor ømfintlige enkelt personer er for stoffer, og hvordan stoffer påvirker hjernen.

kilder:

http://www.dobbeltdiagnose.no/index.php/dobbeltdiagnose/nyheter/alle_nyheter_etter_dato/-_riktig_mat_kan_kurere_psykiske_lidelser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar